Plattsättning


Det är idag väldigt populärt med stensättning/plattläggning intill husen, på uppfarter samt gångar i trädgården, vilket ger ett modernt och fräscht intryck. 

Marksten och plattor är ett bra sätt att preparera ytor på och det finns idag många olika varianter av sten, de absolut vanligaste är granit, natursten och betongsten.


När man väljer typ av sten kan man basera det helt på tycke och smak. Däremot är det vissa sten som lämpar sig bäst för till exempel en uteplats. Där är det oftast bättre med släta plattor istället för exempelvis kullersten/gatsten som lämpar sig bättre till uppfarter.


stensättning
mur

Murar


Något som ger ett otroligt stilrent intryck är en mur istället för till exempel staket.

Detta ger en pampig känsla utan att bli för mycket och går att variera otroligt mycket med olika typer av mursten med olika finishar.


Vi utför många olika typer av murar, allt från stödmur, fristående dekor mur samt uppmurning för uteplats.

Stentrappor


Stentrappan är en gedigen och snygg konstruktion som håller i längden. Naturstenar av olika slag har en mycket vacker kulör och framtoning, vilket helt kommer till sin rätt i en entrétrappa. Med naturstenar av mindre modell kan kortare entrétrappor lätt byggas i valfri form och färgkulörer. Med sten blir trappan rejäl och stilren. Då läggs de massiva blocken på en sandbädd. Den här typen av trappa blir mycket exklusiv.

Stentrappa
Betongtrappor

Betongtrappor


Betongtrappan är en gedigen konstruktion som håller länge. Trappan passar lika bra till trähuset, som till stenhuset. Betong är också ett relativt billigt material, vilket gör betongtrappan till en favorit bland entrétrappor. Den gjuts vanligen på plats.

Trappan av betong behöver inte vara grå och tråkig. De kan verkligen utgöra en vacker entré till huset, om stil och bredd är anpassad till det hus trappan är avsedd att pryda. Dels kan trappan putsas, dels kan den få valfri ytskiktsbeläggning.

Vi utför även:

Trädfällning

Trädgårdsskötsel

Tvätt av altan och plattor

Dränering